Vad längtar du efter?

Första veckan i maj. En vår som är annorlunda alla andra vårar vi varit med om. Mycket av det jag längtar efter just nu har förstås med just den här speciella tiden att göra. Men om jag stannar kvar med frågan, tar mig tid att lyssna lite djupare. På min längtan. Vad kommer upp då?

 

Jag längtar efter att känna mig fri. Orädd. Jag längtar efter att nå ut, att sprida det jag brinner för och tror på till fler. Jag längtar efter att göra ännu större skillnad.

Vår längtan berättar något viktigt för oss. Den kan berätta något om våra innersta önskningar, vad vi vill uppnå i vårt liv. Den kan berätta för oss om vårt syfte. Den kan också berätta om vad vi saknar eller om vad som är viktigt för oss att vi ägnar mera tid åt. Hur ofta lyssnar du på din längtan?

 

Kanske är det viktigare än någonsin att vi just nu, mitt i denna annorlunda tid när inget är som vanligt, tar oss tid att lyssna på vår längtan. Att vi lyssnar lite djupare. För när vi lyssnar in till vad vårt hjärta önskar hittar vi också vägar framåt mot det som skapar mening för oss. Och just det tror jag är viktigare än någonsin just nu, när det känns som att hela världen är satt på paus. Att hitta vägar framåt, mot det som skapar mening.

 

Min längtan ger mig insikter om vad som är viktigt på riktigt för mig, både nu i denna annorlunda tid, men också i ett större och längre perspektiv. Att fokusera på det som tar mig närmare min längtan, det jag önskar och vill på riktigt, hjälper mig att skapa motivation och utveckling även när inget är som vanligt. Det skapar resiliens, jag känner mig starkare. Det hjälper mig också att forma en riktning framåt, jag får direkt tankar om vad jag kan göra för att närma mig det jag önskar.

 

 

Jag vill öva på att göra saker jag tycker är lite läskiga (att skriva denna personliga artikel blir ett första steg). Jag vill skriva mer. Jag vill sätta upp fler transformerande upplägg som vi kan köra på distans, så att fler kan gå. Jag vill hitta fler tillfällen till dialog och gemensam utveckling. Jag vill låta mig utmanas mer.

 

Jag har redan bestämt mig. Jag vill få mer av det jag längtar efter, på djupet. Jag börjar redan den här veckan.

 

Om du skulle stanna kvar och lyssna lite djupare, på din längtan. Vad kommer upp då?

 

Vad kan du göra redan den här veckan för att komma lite närmare det du längtar efter?